audio-upgrade-bmw-geldrop

BMW audio pakketten

De audio systemen die in alle BMW modellen globaal hetzelfde zijn klinken in de basis redelijk tot goed. Over de locatie van de luidsprekers en de akoestiek is goed nagedacht. BMW is samen met Mini het enige merk wat de positie onder de stoelen gebruikt om daar de lage tonen woofers te monteren. Alle andere merken monteren deze in de deuren. Plaatsing in de deuren veroorzaakt veel ongewenste bijgeluid door de trilling van de luidsprekers. Bij BMW is dit dus niet het geval. De overige frequenties worden geproduceerd door de kleine luidsprekers in de deuren. Afhankelijk van het audio systeem is er ook een tweeter voor de hoge tonen geplaatst in de raamlijst. Toch loont het de moeite om het systeem aan te passen. Met onze specifieke BMW audio upgrades kunnen wij het geluid in uw auto vele malen verbeteren. Op het gebied van klank, dynamiek, laag weergave, volume en souplesse is er veel te winnen. Wij creëren een sound die veel beter bij het premium karakter van uw BMW past.

Audio systemen in de BMW

De BMW modellen zijn geleverd of zijn te bestellen met diverse audio systemen. Zo is er het basis audio systeem, het Hifi systeem, het Top Hifi systeem, Logic 7, Harman Kardon en zelfs Bowers & Wilkins. Wilt u meer over deze systemen weten kijk dan onderaan deze pagina.

Modellen

Wij proberen de modellen lijst up to date te houden, toch kan het gebeuren dat er een model niet tussen staat. Laat ons dit dan weten via het contactformulier wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Welk audio systeem zit er in mijn BMW?

Basis audio systeem

Het basis audio systeem in de BMW serie bestaat uit een radio met 4 versterkte uitgangen. Per deur is er een 8 cm breedband luidspreker gemonteerd zonder tweeter. Onder de voorstoelen zit een 16 cm woofer gemonteerd per stoel. Het uitgangssignaal van de radio is op deze luidsprekerconfiguratie afgesteld. Dit betekent dat wanneer u tweeters toevoegt ook een DSP versterker nodig heeft om dit signaal te compenseren, anders klinken de hoge tonen te fel. Dit doen wij standaard bij onze audio upgrades. Het basis audio systeem zien we niet terug bij de luxere uitvoeringen en modellen.

HiFi audio systeem (optie 676)

Het HiFi audio systeem in de BMW bestaat uit een 6 kanaals versterker van 210 Watt RMS. Per deur is er een 8 cm breedband luidspreker en een tweeter gemonteerd. In het dashboard bevindt zich tevens een centerluidspreker. De woofers onder de stoelen zijn 20 cm in doorsnede. Ook achterin zijn 8 cm speakers gemonteerd, afhankelijk van het model zitten deze in de deuren, hoedenplank of dak. Bij deze audio uitvoering is de versterker de zwakste schakel, dit is dan ook het meest noodzakelijke om te vervangen zoals we in onze Hifi audio pakketen doen.
Voor modellen na 2019 welke zijn voorzien van het iDrive 7 systeem met digitale cockpit, geldt een meerprijs van 200,- EURO. Hierbij wordt een ander type versterker achter de huidige versterker gemonteerd. Deze originele versterker kan helaas niet vervangen worden aangezien het meer een radio module is.

Harman Kardon systeem

Of uw auto een Harman Kardon systeem heeft is makkelijk te zien, dit wordt op een aantal luidsprekerkappen aangegeven. Om dit systeem van een upgrade te voorzien gebruiken wij een speciale kabelboom en een 10 kanaals versterker, om alle kanalen te kunnen instellen en versterken. Dit systeem is meestal uitgerust met 14 tot 16 luidsprekers. Het heeft geen zin om alle luidsprekers te vervangen, wij vervangen alleen de meest belangrijke aan de voorkant. Hier komt ook het meeste vermogen op te staan en zijn ook het belangrijkste als het gaat om de geluidskwaliteit. Voor een aantal BMW modellen hebben wij een speciaal pakket samengesteld in het geval u ook dit systeem verbeterd wilt hebben.

Bowers & Wilkins

Dit audio systeem is niet op alle modellen geleverd of te bestellen, maar wel bij de 5 serie, 7 serie, X5, X6, X7. Wij hebben dit systeem een aantal keer grondig beluistert en kunnen ons goed voorstellen dat u hier uitermate tevreden mee bent. Wij willen u dan ook adviseren om dit systeem niet aan te passen, zeker ook omdat het er zo mooi uit ziet.

Kunt u zelf niet achterhalen welk systeem er in uw BMW zit, neem dan contact met ons op via de rode knop. Als u ons het chassisnummer kunt geven dan kunnen wij dit in ons systeem achterhalen.

Welke audio merken gebruiken wij in de BMW 1 serie?

Wij altijd opzoek naar luidspreker merken met de beste pasvorm, prijs en kwaliteit en houden inovaties goed in de gaten. Op dit moment gebruiken wij deze merken voor de BMW en Mini’s: ESXAudio, Match, Helix, Boxmore, Mosconi en GLADEN.

Wij gebruiken daar waar het kan zoveel mogelijk de originele BMW contrastekkers om de bekabeling niet te beschadigen.

Heeft u interesse?

Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. We adviseren u graag om tot de beste oplossing voor uw auto te komen.