Audio-Upgrade-BMW-4-serie-front

BMW 4 serie

Audio upgrade

Rijdt u in een BMW 4 serie, dan bent u hoogstwaarschijnlijk een gelukkig mens. De geluidskwaliteit van het audio systeem in deze 4 serie is helaas niet voor iedereen voldoende. Dit is uiteraard afhankelijk van de uitvoering van uw BMW 4 serie. Deze zijn namelijk met 3 verschillende audio systemen geleverd of te beste;;en, te weten het basis audio systeem, het HiFi (676) systeem en het Harman Kardon systeem. Voor elk van deze audio systemen leveren wij een upgrade. Daarbij varieert de inhoudt van de audio upgrade in componenten en prijs. Wilt u weten welk systeem in uw auto gemonteerd zit, kijk dan onderaan deze pagina.

BMW 4 serie audio pakket 1 (HiFi 676)

Audio-Upgrade-BMW-4-serie-pakket6

Dit pakket is geschikt als uw auto is uitgerust met het BMW HiFi systeem. In deze audio upgrade vervangen wij de originele BMW versterker voor een 7 kanaals Match UP7BMW met 600 Watt RMS vermogen (3x zo sterk). Deze versterker is voorzien van een krachtige en geavanceerde 64 DSP processor. Hiermee kunnen we middels de vele instelmogelijkheden het geluid optimaliseren zodat er een vol, krachtig en zuiver geluid geproduceerd wordt.
Resultaat na montage en afstelling:

 • Volle en lage bastonen
 • Frisse details
 • Betere positie van het stereogeluid
 • Meer ruimtelijkheid
 • Veel meer volume en dynamiek

Geschikt voor de BMW 4 serie vanaf 2012 – modellen F32, F33 en F36
Voor de BMW 4 serie vanaf 2019 – modellen G22 en G23 geldt een meerprijs van 200,- EURO. Hierbij wordt namelijk een ander type versterker geplaatst achter de bestaande versterker.

€ 999,- inclusief montage & inclusief BTW

Deze audio upgrade is zeer geschikt als uw auto geleased is. Dit omdat wij alleen de versterker omwisselen, deze is later weer eenvoudig terug te zetten!

BMW 4 serie audio pakket 2 (HiFi 676)

Audio-Upgrade-BMW-4-serie-pakket2

Deze audio upgrade is geschikt als uw auto is uitgerust met het BMW HiFi systeem en u een kritische luisteraar bent. In deze audio upgrade vervangen wij de originele BMW versterker voor een 7 kanaals Match UP7BMW met 600 Watt RMS vermogen en plaatsen wij 4 nieuwe luidsprekers in de deuren en 2 krachtige woofers in de vloer. Ook worden de deuren voorzien van een laag dempingsmateriaal achter de luidsprekers. Door de plaatsing van deze hoogwaardige luidsprekers kunnen wij de nieuwe DSP versterker nog verfijnder afstellen en de dynamiek laten groeien. U zult de muziek nog krachtiger door de auto heen voelen. Daarnaast is de klank neutraler en rustiger. Resultaat na montage en afstelling:

 • Diepe bastonen met voldoende punch
 • Heldere details
 • Betere positie van het stereogeluid
 • Meer ruimtelijkheid
 • Veel meer volume, dynamiek en precisie

Geschikt voor de BMW 4 serie vanaf 2012 – modellen F32, F33 en F36
Voor de BMW 4 serie vanaf 2019 – modellen G22 en G23 geldt een meerprijs van 200,- EURO. Hierbij wordt namelijk een ander type versterker geplaatst achter de bestaande versterker.

€ 1.899,- inclusief montage & inclusief BTW

BMW 4 serie audio pakket 3 (Basis audio)

Audio-Upgrade-BMW-4-serie-pakket5

Deze audio upgrade is geschikt als uw auto is uitgerust met het BMW standaard of basis audio systeem. In deze audio upgrade plaatsen wij een 4 kanaals Mosconi DSP versterker met 500 Watt RMS vermogen en plaatsen wij 4 nieuwe luidsprekers in de deuren en 2 krachtige woofers in de vloer. Ook worden de deuren voorzien van een laag dempingsmateriaal achter de luidsprekers. Door de plaatsing van deze hoogwaardige luidsprekers kunnen wij de nieuwe DSP versterker nog verfijnder afstellen en de dynamiek laten groeien. U zult de muziek nog krachtiger door de auto heen voelen. Daarnaast is de klank neutraler en rustiger.
Resultaat na montage en afstelling:

 • Diepe bastonen met voldoende punch
 • Heldere details
 • Betere positie van het stereogeluid
 • Meer ruimtelijkheid
 • Veel meer volume, dynamiek en precisie

Geschikt voor de BMW 4 serie vanaf 2013 – modellen F32, F33 en F36.
De G22 en G23 zijn in Nederland niet uitgerust met het standaard audio pakket. Mocht de auto uit het buitenland komen, uitgerust zijn met het iDrive 7 virtuele cockpit systeem en het basis audio systeem neem dan contact met ons op.

€ 1.599,- inclusief montage & inclusief BTW

BMW 4 serie audio pakket 4 (Harman Kardon)

Audio-Upgrade-BMW-4-serie-pakket4

Voor de BMW 4 serie voorzien van het Harman Kardon audio systeem is deze audio upgrade het beste geschikt. Bij deze audio upgrade plaatsen wij 10 kanaals Match UP10DSP versterker met 800 Watt RMS vermogen en plaatsen wij 4 nieuwe luidsprekers in de voordeuren en 2 krachtige woofers in de vloer. Ook worden de deuren voorzien van een laag dempingsmateriaal achter de luidsprekers. De luidsprekers achterin blijven standaard. Door de plaatsing van deze hoogwaardige luidsprekers en de geavanceerde 10 kanaals DSP versterker kunnen we het geluid veel verfijnder afstellen en het volume en de dynamiek laten groeien. De beleving van de muziek zal veel intenser zijn. Resultaat na montage en afstelling:

 • Diepe bastonen met voldoende punch
 • Heldere details
 • Betere positie van het stereogeluid
 • Strakkere kickbassen
 • Meer ruimtelijkheid
 • Veel meer volume, dynamiek en precisie

Geschikt voor de BMW 4 serie vanaf 2019 – modellen G22 en G23

€ 2.499,- inclusief montage & inclusief BTW

Welk audio systeem zit er in mijn BMW 4 serie?

Basis audio systeem

Het basis audio systeem in de BMW 4 serie bestaat uit een radio met 4 kanaals versterkte uitgangen. Per deur is er een 8 cm breedband luidspreker gemonteerd zonder tweeter. Onder de voorstoelen zit een 16 cm woofer gemonteerd per stoel. Het audio systeem in de radio is op deze luidsprekerconfiguratie afgesteld. Dit betekent dat wanneer u tweeters toevoegt ook een DSP versterker nodig heeft om dit signaal te compenseren, anders klinken de hoge tonen te fel. Dit doen wij standaard in pakket 3.

HiFi audio systeem

Het HiFi audio systeem in de BMW 4 serie bestaat uit een 6 kanaals versterker van 210 Watt RMS. Per deur is er een 8 cm breedband luidspreker en een tweeter gemonteerd. In het dashboard bevindt zich tevens een centerluidspreker. De woofers onder de stoelen zijn 20 cm in doorsnede. Bij deze uitvoering is de versterker de zwakste schakel, dit is dan ook het meest noodzakelijke om te vervangen zoals we in pakket 1 doen.
Voor modellen na 2019 en voorzien van iDrive 7 en digitale cockpit geldt een meerprijs van 200,- EURO. Hierbij wordt de nieuwe versterker achter de huidige versterker gemonteerd. Deze originele versterker kan helaas niet vervangen worden.

Harman Kardon systeem

Of uw auto een Harman Kardon systeem heeft is makkelijk te zien, dit wordt op een aantal luidsprekerkappen aangegeven. Om dit systeem van een upgrade te voorzien gebruiken wij een speciale kabelboom en een 10 kanaals versterker, om alle kanalen te kunnen instellen en versterken. Dit systeem is meestal uitgerust met 14 tot 16 luidsprekers. Het heeft geen zin om alle luidsprekers te vervangen, wij vervangen alleen de meest belangrijke aan de voorkant. Hier komt ook het meeste vermogen op te staan en zijn ook het belangrijkste als het gaat om de geluidskwaliteit.

Kunt u zelf niet achterhalen welk systeem er in uw BMW 4 serie zit, neem dan contact met ons op via de rode knop. Als u ons het chassisnummer kunt geven dan kunnen wij dit in het systeem achterhalen.

Welke audio merken gebruiken wij in de BMW 4 serie?

Wij gebruiken een aantal merken welke beschikken over de beste pasvorm en eigenschappen voor uw BMW. Deze merken kenmerken zich ook door een goede prijs en kwaliteitsverhouding. Dit zijn onze producten voor de BMW 4 serie:

Wij gebruiken daar waar het kan zoveel mogelijk de originele BMW contrastekkers om de bekabeling niet te beschadigen.