Car sound center speakers

Demping

Auto demping is onze meest onderschatte verkoop categorie.

Veel mensen weten niet wat demping van de auto inhoud en wat car dampening doet of ze denken dat het weinig meerwaarde biedt. Ze kunnen er niet verder naast zitten. Mits goed uitgevoerd kunt u ontzettend veel winst uit uw bestaande of nieuwe audio installatie halen en ook nog eens het rijgeluid van buiten flink verminderen.
Hieronder een uitleg over deze zeer belangrijke categorie:

Auto ontdreuning, absorptie en geluidsisolatie.

We krijgen steeds vaker vragen over het effectief toepassen van ontdreuning, demping en isolatie in de auto. De aanschaf van dempingsmateriaal is meestal niet heel duur en het resultaat is vaak gewoonweg niet te geloven. Als u geen budget hebt voor andere speakers of een versterker in de auto kunt u toch ontzettend veel winst halen uit uw huidige audio installatie. Ook het buitengeluid wat de auto binnendringt kunt u sterk verminderen door het toepassen van demping, absorptie en isolatie in de auto.
Grofweg kunt u deze steeds belangrijkere toepassing onderverdelen in 3 groepen:

 1. Ontdreunen
  Het ontdreunen van de auto doet u om 2 redenen:

  • Dempen van trillingen die zich voortplanten via de carrosserie van de auto.
  • Zwaarder maken van de auto zorgt door het speciaal gebruikte materiaal voor minder bijgeluid in de auto, het geluid wat binnen gemaakt wordt komt beter naar voren.
 2. Absorptie
  Het absorberen van de auto op specifieke plekken, zeker rondom de speakers zorgt er voor dat er geen of beduidend minder terugkaatsing/verlies van het geluid optreed, hierdoor krijgt u het bekende galmende effect van geluid in een auto flink teruggebracht.(badkamer/lege ruimte effect).
 3. Isolatie
  In tegenstelling tot absorptiematerialen zijn isolatiematerialen juist gemaakt om geluid tegen te houden. Denk hierbij aan geluidsarme ruimtes waarin geen geluiden van buitenaf mogen binnendringen. Isolatie wordt met name gebruikt op de vloer en op de buitenbeplating van de autoportieren. Hiermee zorgt u dus voor het buitensluiten van geluid van buiten de auto.Wij verkopen speciale combi pakketten waarin alle drie de materialen zitten. Bent u van plan om grotere delen van de auto aan te pakken zijn er ook rollen en grootverpakkingen bij ons op voorraad voor zowel isolatie ontdreuning of absorptie.

Wilt u er zelf niet aan beginnen dan doen wij dat graag voor u, kom langs met de auto voor advies op maat.

Heeft u interesse?

Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. We adviseren u graag om tot de beste oplossing voor uw auto te komen.