carsoundcenter versterkers

Versterkers

De naam zegt het natuurlijk al, versterkers zorgen ervoor dat uw auto audio installatie versterkt wordt. Dit kan zowel toegepast worden op uw huidige car audio of op een compleet nieuwe installatie. Soms zitten er meerdere versterkers in de auto, bijvoorbeeld een losse versterker voor de subwoofer en een andere versterker voor de speakers in de auto. U heeft erg veel verschillende versterkers (amplifiers) om uit te kiezen. Dit heeft vooral te maken met het vermogen van de versterker. Denk ook aan  het formaat en aan uitstraling, als een versterker op een kleine of juist opvallende plaats gemonteerd moet worden. Ook het aantal kanalen en een eventuele DSP mogelijkheid bepalen uw keuze.

DSP versterker

Een DSP versterker is een versterker met een Digital Signal Processor erin, vandaar de naam.  De processor is niets meer dan een rekenmachine die de kracht heeft om geluid digitaal te manipuleren. Wij maken steeds meer gebruik van deze DSP versterkers. Door middel van speciale software kunnen we ontzettend veel aanpassen en instellen. Denk aan tijdsvertraging, crossovers instellen, en aan uitgebreide equalizers die het geluidsbeeld in de auto kunnen perfectioneren. Door middel van een meetmicrofoon die we qua hoogte kunnen aanpassen op uw oren kunnen we het geluid zo optimaal mogelijk instellen. Uiteraard is dit een begin situatie, daarna is het een kwestie van de installatie in te laten spelen, en aan de hand van uw input nog een keer het geluid af te laten stellen naar uw wens. Dit is momenteel de meest effectieve manier om uw geluid optimaal te krijgen in de auto.

Optimale prestaties

Elke versterker heeft nogal wat functies en instellingen nodig om optimaal te presteren in uw audio installatie in de auto.
De meeste klachten en kijk afspraken die wij on onze winkel binnen krijgen hebben te maken met het verkeerd afstellen van de versterker door de klant, veelal met als resultaat een kapotte dure versterker of rokende speakers.
Dit is serieus een vak apart, begin hier alleen aan als u weet wat u doet.
Wilt u dit door ons laten inbouwen of instellen is dit uiteraard altijd mogelijk bij Car Sound Center Geldrop.
Bel of mail ons dan voor een afspraak.

Heeft u interesse?

Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. We adviseren u graag om tot de beste oplossing voor uw auto te komen.