car sound center subwoofer

Subwoofers

Over subwoofers bestaan nogal wat vooroordelen.
Veel mensen denken dat subwoofers alleen maar gebruikt worden door mensen die al denderend met hun auto voorbij komen. Uiteraard is dit een veelgebruikte toepassing van de welbekende subwooferkist maar een subwoofer kan zoveel meer.

Underseat subwoofer

De meeste auto’s hebben standaard speakers in de auto zitten of ze bevatten een licht versterkt systeem. Hierdoor klinkt de muziek in de auto vaak nogal vlak en mist vooral qua lage aanvulling nogal wat power. Dit los je op met een subwoofer, en daar zijn vele toepassingen voor mogelijk. Er zijn bijvoorbeeld underseat subwoofers beschikbaar voor auto’s waar geen ruimte is voor een subwoofer kist. Soms is het ook niet zinning een kist te plaatsen omdat de auto dit niet goed door de kofferbak kan laten. Ook dan kan een underseat woofer een oplossing zijn, ook als er geen plek of wil is om een baskist te plaatsen.

Weinig ruimte

Vaak kun je een subwoofer gewoon op je bestaande car audio installatie aansluiten. Soms heb je nog een high-low converter nodig, dit is een soort verbinding tussen je radio en Versterker, indien nodig. Wel is het zo dat een baskist altijd het mooiste zal klinken, niet persé als bulderende kist maar als aanvulling. speciaal daarvoor zijn er reservewiel woofers of kleine compacte subwoofers die geen groot beslag leggen op uw bagageruimte. Ook free air subwoofers kunnen in situaties geplaatst worden waar bovenstaande oplossingen niet mogelijk zijn.

Bepalend voor het eindresultaat

Belangrijk bij het kiezen van uw subwoofer is de muziek die u vooral luisterd en de auto waar alles in moet. Dit bepaald voor ons wat voor u de beste oplossing is.
De grootte van de subwoofer, de soort kist, gepoort of dicht,en de plaatsing van de subwoofer bepaald het eindresultaat.

We hebben actieve subwoofers, dit zijn subwoofers waar al een versterker in gebouwd zit. Vaak qua plaatsing en budget wat vriendelijker, vergeet niet een goede kabelset erbij te kopen. Uiteraard blijven de passieve subwoofer kisten het meest populair, deze kun je met een losse versterker flink laten bulderen. Inbouwen kan vaak een uitdaging zijn of mis gaan, laat dit dus aan ons over mocht je dit niet zelf kunnen.

Heeft u interesse?

Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. We adviseren u graag om tot de beste oplossing voor uw auto te komen.