car sound center radio

Autoradio

De Autoradio….. nog steeds het meest bekende product van ons assortiment. Iedereen weet wat een autoradio is en iedereen wil er gelukkig een hebben in de auto. De radio die standaard in de auto zit is meestal een zo goedkoop mogelijk exemplaar met weinig mogelijkheden en qua design vaak ouderwets. U kunt er FM en soms nog CD of DVD mee afspelen en dat is het vaak.

Bluetooth

De meeste mensen willen graag USB en AUX op de autoradio hebben maar vooral Bluetooth. Er zijn 2 Bluetooth protocollen die belangrijk zijn voor de radio, handsfree bellen en draadloos audio streamen. Dit zijn dus 2 verschillende Bluetooth soorten, die je beide nodig hebt als u én handsfree wilt bellen én draadloos uw muziek op uw autoradio wilt beluisteren. De meeste moderne after-market radio’s  hebben beide BT protocollen aanwezig in het toestel. Dit betekend dat u en handsfree kunt bellen en bijvoorbeeld via de telefoon draadloos uw muziek over uw geluidsinstallatie in de auto kunt afspelen.

DAB+

Ook DAB+ radio wordt steeds vaker gevraagd door onze klanten en dat zit in bijna geen enkele OEM autoradio.(OEM=standaard fabrieksradio in uw auto.) Maar wat is DAB+ ook alweer? Dit is simpel gezegd gewoon de opvolger van FM dus radio met digitale geluidskwaliteit. DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting en is een volledig digitale uitzendtechniek. De verwachting is dat FM vrij snel zal gaan verdwijnen en vervangen zal gaan worden door DAB+.

Apple of Android

Ook zijn er steeds meer radio’s met Apple Carplay of Android Auto mogelijkheden.
Hiermee kunt u via je telefoon op een veilige manier muziek luisteren bellen en vooral navigeren op uw radioscherm! Meer hierover kunt u lezen bij onze navigatie categorie. Ook het formaat van de radio is te kiezen al ligt dit ook wel een beetje aan de desbetreffende auto. Welke kleuren, welke formaten u kunt spelen, CD of niet, films afspelen, alles is te kiezen!
Kom voor het beste advies naar onze showroom en kijk samen met ons wat voor uw auto en budget allemaal mogelijk is bij Car Sound Center.

Heeft u interesse?

Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. We adviseren u graag om tot de beste oplossing voor uw auto te komen.