car sound center navigatie

Navigatie

Navigatie in de auto is volgens velen de beste uitvinding qua auto gemak in de afgelopen 25 jaar. Het geeft rust en zorgt indien op de juiste manier ingesteld ook voor beter, bewuster en effectiever rijden.

Het meest gebruiksvriendelijk blijft natuurlijk de traditionele navigatie die vast in uw multimedia unit in uw auto zit. U heeft geen telefoon nodig, u geeft uw bestemming in en alles gaat verder vanzelf. Deze navigatie units zitten soms al standaard in de auto en anders kunt u deze bij ons aanschaffen en in de auto laten zetten.
Het nadeel aan deze manier van navigeren is dat we met kaarten werken die verouderen. Dit wil zeggen dat u meestal een aantal jaar uw kaarten gratis kunt updaten. Daarna dient u voor de kaarten te betalen. Meestal is het na een wat groter aantal jaar zelfs niet meer mogelijk uw navigatiesoftware te vernieuwen.

Een andere manier om te navigeren is om een multimedia of radio unit aan te schaffen met de mogelijkheid tot Apple Carplay of Android Auto. Beide systemen werken net wat anders maar de bedoeling is hetzelfde. U kunt uw telefoon in beperkte mate aansluiten met of soms zelfs al zonder draad op uw multimedia of radio speler en kunt dan via dat scherm muziek luisteren, bellen en vooral navigeren via uw telefoon. Het grote voordeel hiervan is dat u de navigatie software van uw telefoon gebruikt die altijd up to date is en nooit verloopt.
Ook zijn deze multimedia units (mooi dubbel-din scherm met touch screen) vaak een stuk goedkoper in aanschaf dan een navigatie unit vanwege het feit dat je geen navigatiesoftware hoeft te betalen.

Apple Carplay

Apple Carplay is hier het meest ver in, Apple Carplay zit vanaf de IPhone 5 generatie in het besturingssysteem  van de telefoon gebakken en kunt u eigenlijk zien als een IPhone light voor uw auto. U kunt bellen, muziek beluisteren, gesproken berichten ontvangen en versturen en navigeren via Apple kaarten. Er komen steeds meer apps beschikbaar in combinatie met Apple Carplay zodat u bijvoorbeeld ook Waze en Spotify kunt gebruiken.

Android Auto

Android Auto werkt in principe op de volgende manier maar de ontwikkeling van Android Auto is nog niet zo ver als Apple Carplay. Het zit hem vooral in het installeren, waar je bij Apple niet veel hoeft te doen dien je Android Auto via een APK mirror site te installeren. Dit omdat op het moment van dit schrijven Android Auto nog niet in de Playstore beschikbaar is. Dit komt omdat de stemondersteuning nog niet officieel rond is in Nederland. Dit is niet erg, de app is niet illegaal maar moet dus via een omwegje op de telefoon gezet worden. Ook moet je de juiste versie kiezen. Dit ligt aan de processor die in je smartphone zit. Klinkt wellicht wat lastiger maar wij hebben dit zo voor je gedaan als je hier niet uitkomt.
Als je dit eenmaal gedaan hebt kun je ook hier muziek afspelen, bellen en je telefoonboek gebruiken en ook heerlijk navigeren met de vertrouwde Google Maps.

Zoals je ziet is er genoeg te kiezen op het gebied van navigatie in de auto. Kom langs in onze winkel en laat je informeren door onze verkoop specialisten.

Heeft u interesse?

Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. We adviseren u graag om tot de beste oplossing voor uw auto te komen.