De best klinkende audio upgrades voor BMW

Audio Upgrade BMW 3 serie

Rijdt u in een BMW 3 serie, dan bent u een gelukkig mens. De geluidskwaliteit van het audio systeem is helaas niet voor iedereen voldoende. Dit is uiteraard afhankelijk van de uitvoering van uw BMW 3 serie. Deze zijn namelijk met 3 verschillende audio systemen geleverd, te weten het basis audio systeem, het HiFi (676) systeem en het Harman Kardon systeem. Voor elk van deze audio systemen leveren wij een upgrade. Daarbij varieert de inhoudt van de audio upgrade in componenten en prijs. Wilt u weten welk systeem in uw auto gemonteerd zit, kijk dan onderaan deze pagina.

Passie voor muziek – Audio Upgrade BMW 3 serie

Welke audio upgrade u ook kiest, wij zorgen altijd voor het maximaal haalbare. Onze audio systemen worden zorgvuldig ingemeten en afgesteld voor een goede balans tussen maximaal volume, dynamiek en klank. Wij houden daarbij de veiligheid marges van de luidsprekers scherp in de gaten.

BMW 3 serie pakket 1 - Subwoofer

De beste audio upgrades voor BMW

Wilt u beter geluid in uw auto, dan begint dit meestal met de toevoeging van een subwoofer. Dit zorgt namelijk voor een aangename bas-weergave waar je maximaal blij van wordt. In iedere 3 serie is dit mogelijk.

  • Volle en lage bastonen;
  • 10 inch actieve subwoofer;
  • Inclusief bas-remote;
  • Eventueel uitneembaar middels connectoren.

Geschikt voor alle modellen van de BMW 3 serie.

€ 899,- 

inclusief montage & inclusief BTW

BMW 3 serie pakket 2 - Basis audio tot 2019

Audio-Upgrade-BMW-3-serie-CarSpundCenter-pakket3

Dit pakket is geschikt als BMW 3 serie met het basis Audio Systeem. In deze audio upgrade plaatsen wij een krachtige 4 kanaals versterker met 450 Watt RMS. Daarnaast vervangen wij de luidsprekers in de voordeuren samen met de woofers onder de voorstoelen. Zo groeit het volume en worden de bas-tonen sterk weergegeven.

€ 1.399,- 

inclusief montage & inclusief BTW

Geschikt voor de BMW 3 serie vanaf 2012 – modellen F30, F31 en F34 tot 2019. Heeft u een BMW 3 serie vanaf 2019 – modellen G20 en G21 dan is pakket 4 geschikt

BMW 3 serie pakket 3 - Tot 2019 Basis Audio

De mooiste audio upgrade voor de BMW 3 serie

Deze audio upgrade BMW 3 serie is speciaal geschikt voor de modellen tot 2019, voorzien van het Basis Audio systeem. Wij vervangen de belangrijkste componenten en het systeem meer vermogen door de toevoeging van een 4 kanaals DSP versterker. De speakers in de deuren en onder de stoelen worden vervangen door sterkere exemplaren die beter bij het luxe karakter van BMW passen. Met de DSP versterker groeit het vermogen naar 480 Watt RMS.

€ 1.799,- 

inclusief montage & inclusief BTW

BMW 3 serie pakket 4 - DSP versterker + Speakers

Audio-Upgrade-BMW-3-serie-CarSpundCenter-pakket3

Deze audio upgrade is geschikt als uw auto is uitgerust Live Cockpit en het BMW Basis audio of Hifi systeem. Er bevindt zich dan al een 7 kanaals versterker/RAM module achterin de kofferbak. Hieraan koppelen wij een 8 kanaals Audison DSP versterker met 800 Watt RMS vermogen. Daarnaast vervangen wij de 2 woofers onder de stoelen en de mid-range en tweeters in de voordeuren. Ook worden de deuren voorzien van een laag dempingsmateriaal achter de luidsprekers. Deze combinatie zorgt dan voor de ultieme audio beleving in uw auto.

€ 2.099,- 

inclusief montage & inclusief BTW

BMW 3 serie pakket 5 - geschikt voor Harman Kardon

Audio-Upgrade-BMW-3-serie-CarSpundCenter-pakket5

Voor de BMW 3 serie voorzien van het Harman Kardon audio systeem is deze audio upgrade het beste geschikt. Door de plaatsing van een 8 kanaals DSP versterker, speciale bekabeling en nieuwe speakers aan de voorkant zal het geluid veel voller en strakker klinken. De klank van het originele Harman Kardon is het net niet, en mist finesse. Resultaat na montage en afstelling:

€ 2.399,- 

inclusief montage & inclusief BTW

Welk audio systeem zit er in mijn BMW 3 serie?

Basis audio systeem

Het basis audio systeem in de BMW 3 serie bestaat uit een radio met 4 versterkte uitgangen of bij de modellen vanaf 2019 6 kanalen. Per deur is er een 8 cm breedband luidspreker gemonteerd zonder tweeter. Onder de voorstoelen zit een 16 cm woofer gemonteerd per stoel. Het uitgangssignaal van de radio is op deze luidsprekerconfiguratie afgesteld. Dit betekent dat wanneer u tweeters toevoegt ook een DSP versterker nodig heeft om dit signaal te compenseren, anders klinken de hoge tonen te fel. Dit doen wij standaard bij onze audio upgrades. Het basis audio systeem zien we niet terug bij de luxere uitvoeringen en modellen.

HiFi audio systeem (optie 676)

Het HiFi audio systeem in de BMW bestaat uit een 6 of 7 kanaals versterker van 210 Watt RMS. Per deur is er een 8 cm breedband luidspreker en een tweeter gemonteerd. In het dashboard bevindt zich tevens een centerluidspreker. De woofers onder de stoelen zijn 20 cm in doorsnede. Ook achterin zijn 8 cm speakers gemonteerd, afhankelijk van het model zitten deze in de deuren, hoedenplank of dak. Bij deze audio uitvoering is de versterker de zwakste schakel, dit is dan ook het meest noodzakelijke om deze uit te breiden met een Audison DSP versterker zoals we in ons pakket 3 en 4 doen.

Harman Kardon systeem

Of uw auto een Harman Kardon systeem heeft is makkelijk te zien, dit wordt op een aantal luidsprekerkappen aangegeven. Om dit systeem van een upgrade te voorzien gebruiken wij een speciale kabelboom en een 8 kanaals versterker, om alle kanalen te kunnen instellen en versterken. Dit systeem is meestal uitgerust met 14 tot 16 luidsprekers. Het heeft geen zin om alle luidsprekers te vervangen, wij vervangen alleen de meest belangrijke aan de voorkant. Hier komt ook het meeste vermogen op te staan en zijn ook het belangrijkste als het gaat om de geluidskwaliteit. Voor een aantal BMW modellen hebben wij een speciaal pakket samengesteld in het geval u ook dit systeem verbetert wilt hebben.

Kunt u zelf niet achterhalen welk systeem er in uw BMW zit, neem dan contact met ons op via de rode knop. Als u ons het chassisnummer kunt geven dan kunnen wij dit in ons systeem achterhalen.

Welke audio merken gebruiken wij in de BMW modellen?

Wij altijd opzoek naar luidspreker merken met de beste pasvorm, prijs en kwaliteit en houden innovaties goed in de gaten. Op dit moment gebruiken wij vooral producten van het Italiaanse merk Audison. Hierbij is de passie voor geluid heel goed terug te horen.