audio-upgrade-bmw-ix3

Audio upgrade BMW iX3

In de volledig elektrische BMW iX3 ervaart u een weelde aan rust. Zachtjes zoevend over de weg hoor je alleen wat banden en wind geruis. De ideale omstandigheden om naar een mooi stukje muziek te luisteren toch? Hoe klinkt de iX3? Op zich niet heel verkeerd, het volledige frequentie spectrum is aanwezig, ook het volume is voldoende. Echter wanneer je wat meer van het systeem verlangt hoor je duidelijk toch de tekortkomingen van het audio systeem. Met het Harman Kardon systeem is dit effect wat minder hoorbaar maar ook hier vinden wij dat het geluid toch wat “geknepen” klinkt. Het lijkt een beetje alsof er een deken over de luidsprekers ligt.

Onze oplossing – De Audio Upgrade BMW iX3

Voor de iX3 hebben wij 3 audio upgrade pakketten ontwikkeld. We hebben goed gekeken naar de huidige kwaliteit en techniek van het audio systeem. Zowel voor het standaard Hifi systeem als de Harman Kardon uitvoering. Zoekt u alleen een bas aanvulling dan is pakket 1 het best geschikt. Hierbij plaatsen we een actieve subwoofer. Zoekt u naar een totaal oplossing. Pakket 3 is speciaal geschikt als uw auto voorzien is van het Harman Kardon systeem. Hierbij worden zowel de luidsprekers aan de voorkant aangepast, als ook een 8 kanaals DSP versterker gemonteerd met meer dan 800 Watt RMS vermogen. Nieuwsgierig, kijk dan snel verder.

Audio Upgrade BMW iX3 - pakket 1

audio-upgrade-bmw-ix3-1

Geniet meer van krachtige bassen in uw stijlvolle BMW iX3. In deze audio upgrade monteren wij een compacte subwoofer in de kofferbak tegen de achterbank. Deze subwoofer is voorzien van een ingebouwde versterker met voldoende vermogen. Door deze subwoofer krijgt het geluid een flinke boost in het laag wat de muziek extra lekker maakt.

€ 799,- 

inclusief montage & inclusief BTW

BMW iX3 pakket 2 - DSP Versterker + Speakers

beter-geluid-in-bmw-ix3-2

Deze audio upgrade is geschikt als uw auto is uitgerust met het BMW HiFi systeem of Basis audio en u een kritische luisteraar bent. In deze audio upgrade monteren wij een krachtige DSP versterker met 800 Watt RMS vermogen en plaatsen wij tweeters, mid-range speakers en woofers (vloer). Ook worden de deuren voorzien van een laag dempingsmateriaal achter de luidsprekers. Door de plaatsing van deze hoogwaardige luidsprekers en de krachtige DSP versterker bent u verzekerd van een fantastisch audio systeem. U zult de muziek nog krachtiger beleven. Daarnaast is de klank neutraler en rustiger. Resultaat na montage en afstelling:

€ 2.199,- 

inclusief montage & inclusief BTW

BMW iX3 pakket 3 - geschikt voor Harman Kardon

Harman Kardon upgrade BMW IX3

Voor de BMW iX3 voorzien van het Harman Kardon audio systeem is deze audio upgrade geschikt. Door de plaatsing van een 8 kanaals DSP versterker, speciale bekabeling en nieuwe speakers aan de voorkant zal het geluid veel voller en strakker klinken. De klank van het originele Harman Kardon is het net niet, en mist finesse. Resultaat na montage en afstelling:

€ 2.599,- 

inclusief montage & inclusief BTW

Welk audio systeem zit er in mijn BMW iX3?

Basis audio systeem

Het basis audio systeem in de BMW iX3 bestaat uit een radio met 4 versterkte uitgangen of bij de modellen met Live Cockpit 6 kanalen. Per deur is er een 8 cm breedband luidspreker gemonteerd zonder tweeter. Onder de voorstoelen zit een 16 cm woofer gemonteerd per stoel. Het uitgangssignaal van de radio is op deze luidsprekerconfiguratie afgesteld. Dit betekent dat wanneer u tweeters toevoegt ook een DSP versterker nodig heeft om dit signaal te compenseren, anders klinken de hoge tonen te fel. Dit doen wij standaard bij onze audio upgrades. Het basis audio systeem zien we niet terug bij de luxere uitvoeringen en modellen.

HiFi audio systeem (optie 676)

Het HiFi audio systeem in de BMW bestaat uit een 6 of 7 kanaals versterker van 210 Watt RMS. Per deur is er een 8 cm breedband luidspreker en een tweeter gemonteerd. In het dashboard bevindt zich tevens een centerluidspreker. De woofers onder de stoelen zijn 20 cm in doorsnede. Ook achterin zijn 8 cm speakers gemonteerd, afhankelijk van het model zitten deze in de deuren, hoedenplank of dak. Bij deze audio uitvoering is de versterker de zwakste schakel, dit is dan ook het meest noodzakelijke om deze uit te breiden met een Audison DSP versterker zoals we in ons pakket 3 doen.

Harman Kardon systeem

Of uw auto een Harman Kardon systeem heeft is makkelijk te zien, dit wordt op een aantal luidsprekerkappen aangegeven. Om dit systeem van een upgrade te voorzien gebruiken wij een speciale kabelboom en een 10 kanaals versterker, om alle kanalen te kunnen instellen en versterken. Dit systeem is meestal uitgerust met 14 tot 16 luidsprekers. Het heeft geen zin om alle luidsprekers te vervangen, wij vervangen alleen de meest belangrijke aan de voorkant. Hier komt ook het meeste vermogen op te staan en zijn ook het belangrijkste als het gaat om de geluidskwaliteit. Voor een aantal BMW modellen hebben wij een speciaal pakket samengesteld in het geval u ook dit systeem verbeterd wilt hebben.

Kunt u zelf niet achterhalen welk systeem er in uw BMW zit, neem dan contact met ons op via de rode knop. Als u ons het chassisnummer kunt geven dan kunnen wij dit in ons systeem achterhalen.

Welke audio merken gebruiken wij in de BMW modellen?

Wij altijd opzoek naar luidspreker merken met de beste pasvorm, prijs en kwaliteit en houden innovaties goed in de gaten. Op dit moment gebruiken wij vooral producten van het Italiaanse merk Audison. Hierbij is de passie voor geluid heel goed terug te horen.