Audio Upgrades BMW X4

Audio upgrade BMW X4

Bent u opzoek naar een beter geluid in uw BMW X4? Het kan zijn dat de muziek in uw BMW X4 niet geheel tot zijn recht komt. Zo kan het zijn dat u de lage tonen mist, of juist de frisse details in de muziek. Daarnaast kan het systeem, afhankelijk van de uitvoering niet erg hard. Vaak wil je de muziek wat meer voelen, zodat het ook echt binnenkomt. Dit is op te lossen door voor 1 van onze audio pakketten te kiezen.

Elk audio pakket is speciaal ontwikkeld voor het type audio systeem waar uw X4 mee uitgerust is. De X4 is en wordt geleverd in 3 varianten. Het basis audio systeem, het Hifi audio systeem en het Harman Kardon systeem. Tussen deze systemen zitten nog al wat kwaliteit’s verschillen, niet te min krijgen wij ook vaak de vraag of wij het dure Harman Kardon systeem kunnen opwaarderen, en dit kan uiteraard!

Passie voor muziek

Welke audio upgrade u ook kiest, wij zorgen altijd voor het maximaal haalbare. Onze audio systemen worden zorgvuldig ingemeten en afgesteld voor een goede balans tussen maximaal volume, dynamiek en klank. Wij houden daarbij de veiligheid marges van de luidsprekers scherp in de gaten.

Wilt u meer weten over de kenmerken van een DSP (digital sound processor) versterker, lees hier dan verder.

BMW X4 pakket 1 - Subwoofer

Subwoofer Upgrade BMW X4

Geniet meer van krachtige bassen in uw stijlvolle BMW X4. In deze audio upgrade monteren wij een compacte subwoofer in de kofferbak tegen de achterbank. Deze subwoofer is voorzien van een ingebouwde versterker met voldoende vermogen. Door deze subwoofer krijgt het geluid een flinke boost in het laag wat de muziek extra lekker maakt.

€ 849,- 

inclusief montage & inclusief BTW

BMW X4 pakket 2 - DSP versterker + Speakers

Audio-Upgrade-X4-pakket2

Deze audio upgrade is geschikt als uw auto is uitgerust met het BMW HiFi systeem of Basis audio en u een kritische luisteraar bent. In deze audio upgrade monteren wij een krachtige DSP 800 Watt RMS vermogen en plaatsen wij tweeters, mid-range speakers en woofers (vloer). Ook worden de deuren voorzien van een laag dempingsmateriaal achter de luidsprekers. Door de plaatsing van deze hoogwaardige luidsprekers en de krachtige DSP versterker bent u verzekerd van een fantastisch audio systeem. U zult de muziek nog krachtiger beleven. Daarnaast is de klank neutraler en rustiger. Resultaat na montage en afstelling:

€ 2.199,- 

inclusief montage & inclusief BTW

BMW X4 pakket 3 - voor Harman Kardon

Audio-Upgrade-BMW-X4-pakket3

Voor de BMW X4 voorzien van het Harman Kardon audio systeem is deze audio upgrade geschikt. Door de plaatsing van een 8 kanaals DSP versterker, speciale bekabeling en nieuwe speakers aan de voorkant zal het geluid veel voller en strakker klinken. De klank van het originele Harman Kardon is het net niet, en mist finesse. Resultaat na montage en afstelling:

€ 2.499,- 

inclusief montage & inclusief BTW

Welk audio systeem zit er in mijn BMW X4?

Basis audio systeem

Het basis audio systeem in de BMW X4 bestaat uit een radio met 4 versterkte uitgangen of bij de modellen vanaf 2019 6 kanalen. Per deur is er een 8 cm breedband luidspreker gemonteerd zonder tweeter. Onder de voorstoelen zit een 16 cm woofer gemonteerd per stoel. Het uitgangssignaal van de radio is op deze luidsprekerconfiguratie afgesteld. Dit betekent dat wanneer u tweeters toevoegt ook een DSP versterker nodig heeft om dit signaal te compenseren, anders klinken de hoge tonen te fel. Dit doen wij standaard bij onze audio upgrades. Het basis audio systeem zien we niet terug bij de luxere uitvoeringen en modellen.

HiFi audio systeem (optie 676)

Het HiFi audio systeem in de BMW bestaat uit een 6 of 7 kanaals versterker van 210 Watt RMS. Per deur is er een 8 cm breedband luidspreker en een tweeter gemonteerd. In het dashboard bevindt zich tevens een centerluidspreker. De woofers onder de stoelen zijn 20 cm in doorsnede. Ook achterin zijn 8 cm speakers gemonteerd, afhankelijk van het model zitten deze in de deuren, hoedenplank of dak. Bij deze audio uitvoering is de versterker de zwakste schakel, dit is dan ook het meest noodzakelijke om deze uit te breiden met een Audison DSP versterker zoals we in ons pakket 3 doen.

Harman Kardon systeem

Of uw auto een Harman Kardon systeem heeft is makkelijk te zien, dit wordt op een aantal luidsprekerkappen aangegeven. Om dit systeem van een upgrade te voorzien gebruiken wij een speciale kabelboom en een 10 kanaals versterker, om alle kanalen te kunnen instellen en versterken. Dit systeem is meestal uitgerust met 14 tot 16 luidsprekers. Het heeft geen zin om alle luidsprekers te vervangen, wij vervangen alleen de meest belangrijke aan de voorkant. Hier komt ook het meeste vermogen op te staan en zijn ook het belangrijkste als het gaat om de geluidskwaliteit. Voor een aantal BMW modellen hebben wij een speciaal pakket samengesteld in het geval u ook dit systeem verbeterd wilt hebben.

Kunt u zelf niet achterhalen welk systeem er in uw BMW zit, neem dan contact met ons op via de rode knop. Als u ons het chassisnummer kunt geven dan kunnen wij dit in ons systeem achterhalen.

Welke audio merken gebruiken wij in de BMW modellen?

Wij altijd opzoek naar luidspreker merken met de beste pasvorm, prijs en kwaliteit en houden innovaties goed in de gaten. Op dit moment gebruiken wij vooral producten van het Italiaanse merk Audison. Hierbij is de passie voor geluid heel goed terug te horen.