bmw X1 serie

BMW X1

Audio upgrade

Rijdt u in een BMW X1, dan bent u een gelukkig mens. De geluidskwaliteit van het audio systeem is helaas niet voor iedereen voldoende. Dit is uiteraard afhankelijk van de uitvoering van uw BMW X1. Deze zijn namelijk met 3 verschillende audio systemen geleverd, te weten het basis audio systeem, het HiFi (676) systeem en het Harmon Kardon systeem. Voor elk van deze audio systemen leveren wij een upgrade. Daarbij varieert de inhoudt van de audio upgrade in componenten en prijs. Wilt u weten welk systeem in uw auto gemonteerd zit, kijk dan onderaan deze pagina.

Passie voor muziek – Audio Upgrade BMW X1

Welke audio upgrade u ook kiest, wij zorgen altijd voor het maximaal haalbare. Onze audio systemen worden zorgvuldig ingemeten en afgesteld voor een goede balans tussen maximaal volume, dynamiek en klank. Wij houden daarbij de veiligheid marges van de luidsprekers scherp in de gaten.

Audio Upgrade BMW X1 audio pakket 1 - geschikt voor HiFi

audio-upgrade-BMW x1

Dit pakket is geschikt als uw auto is uitgerust met het BMW HiFi systeem. In deze audio upgrade vervangen wij de originele BMW versterker voor een 7 kanaals Match UP7BMW met 600 Watt RMS vermogen (3x zo sterk). Deze versterker is voorzien van een krachtige en geavanceerde 64 DSP processor. Hiermee kunnen we middels de vele instelmogelijkheden het geluid optimaliseren zodat er een vol, krachtig en zuiver geluid geproduceerd wordt.
Resultaat na montage en afstelling:

 • Volle en lage bastonen
 • Frisse details
 • Betere positie van het stereogeluid
 • Meer ruimtelijkheid
 • Veel meer volume en dynamiek

Geschikt voor de BMW X1 vanaf 2015 – model F48.

€ 999,- inclusief montage & inclusief BTW

Voor de BMW X1 voorzien van de digitale cockpit (iDrive 7 geldt een meerprijs van 200,- EURO. Hierbij wordt namelijk een ander type versterker geplaatst achter de bestaande versterker.

Deze audio upgrade is zeer geschikt als uw auto geleased is. Dit omdat wij alleen de versterker omwisselen, deze is later weer eenvoudig terug te zetten!

Audio Upgrade BMW X1 audio pakket 2 - geschikt voor HiFi

audio-upgrade-BMW x1

Deze audio upgrade is geschikt als uw auto is uitgerust met het BMW HiFi systeem en u een kritische luisteraar bent. In deze audio upgrade vervangen wij de originele BMW versterker voor een 7 kanaals Match UP7BMW met 600 Watt RMS vermogen en plaatsen wij 4 nieuwe luidsprekers in de deuren en 2 krachtige woofers in de vloer. Ook worden de deuren voorzien van een laag dempingsmateriaal achter de luidsprekers. Door de plaatsing van deze hoogwaardige luidsprekers kunnen wij de nieuwe DSP versterker nog verfijnder afstellen en de dynamiek laten groeien. U zult de muziek nog krachtiger door de auto heen voelen. Daarnaast is de klank neutraler en rustiger. Resultaat na montage en afstelling:

 • Diepe bastonen met voldoende punch
 • Heldere details
 • Betere positie van het stereogeluid
 • Meer ruimtelijkheid
 • Veel meer volume, dynamiek en precisie

Geschikt voor de BMW X1 vanaf 2015 – model F48.

€ 1.899,- inclusief montage & inclusief BTW

Voor de BMW X1 voorzien van de digitale cockpit (iDrive 7 geldt een meerprijs van 200,- EURO. Hierbij wordt namelijk een ander type versterker geplaatst achter de bestaande versterker.

Audio Upgrade BMW X1 audio pakket 3 - geschikt voor Basis audio

audio-upgrade-BMW x1

Deze audio upgrade is geschikt als uw auto is uitgerust met het BMW standaard of basis audio systeem. In deze audio upgrade plaatsen wij een 4 kanaals Helix M Four DSP met 400 Watt RMS vermogen en plaatsen wij 4 nieuwe luidsprekers in de deuren en 2 krachtige woofers in de vloer. Ook worden de deuren voorzien van een laag dempingsmateriaal achter de luidsprekers. Door de plaatsing van deze hoogwaardige luidsprekers kunnen wij de nieuwe DSP versterker nog verfijnder afstellen en de dynamiek laten groeien. U zult de muziek nog krachtiger door de auto heen voelen. Daarnaast is de klank neutraler en rustiger.
Resultaat na montage en afstelling:

 • Diepe bastonen met voldoende punch
 • Heldere details
 • Betere positie van het stereogeluid
 • Meer ruimtelijkheid
 • Veel meer volume, dynamiek en precisie

Geschikt voor de BMW X1 vanaf 2009 – modellen E84 en F48.

€ 1.599,- inclusief montage & inclusief BTW

Audio Upgrade BMW X1 audio pakket 4 - geschikt voor Harman Kardon

audio-upgrade-BMW x1

Voor de BMW X1 voorzien van het Harman Kardon audio systeem is deze audio upgrade het beste geschikt. Bij deze audio upgrade plaatsen wij 10 kanaals Match UP10DSP versterker met 800 Watt RMS vermogen en plaatsen wij 4 nieuwe luidsprekers in de voordeuren en 2 krachtige woofers in de vloer. Ook worden de deuren voorzien van een laag dempingsmateriaal achter de luidsprekers. De luidsprekers achterin blijven standaard. Door de plaatsing van deze hoogwaardige luidsprekers en de geavanceerde 10 kanaals DSP versterker kunnen we het geluid veel verfijnder afstellen en het volume en de dynamiek laten groeien. De beleving van de muziek zal veel intenser zijn. Resultaat na montage en afstelling:

 • Diepe bastonen met voldoende punch
 • Heldere details
 • Betere positie van het stereogeluid
 • Strakkere kickbassen
 • Meer ruimtelijkheid
 • Veel meer volume, dynamiek en precisie

Geschikt voor de BMW X1 vanaf 2015 – model F48

€ 2.499,- inclusief montage & inclusief BTW

Welk audio systeem zit er in mijn BMW X1?

Basis audio systeem

Het basis audio systeem in de BMW X1 bestaat uit een radio met 4 kanaals versterkte uitgangen. Per deur is er een 8 cm breedband luidspreker gemonteerd zonder tweeter. Onder de voorstoelen zit een 16 cm woofer gemonteerd per stoel. Het audio systeem in de radio is op deze luidsprekerconfiguratie afgesteld. Dit betekent dat wanneer u tweeters toevoegt ook een DSP versterker nodig heeft om dit signaal te compenseren, anders klinken de hoge tonen te fel. Dit doen wij standaard in pakket 3.

HiFi audio systeem

Het HiFi audio systeem in de BMW X1 bestaat uit een 6 kanaals versterker van 210 Watt RMS. Per deur is er een 8 cm breedband luidspreker en een tweeter gemonteerd. In het dashboard bevindt zich tevens een centerluidspreker. De woofers onder de stoelen zijn 20 cm in doorsnede. Bij deze uitvoering is de versterker de zwakste schakel, dit is dan ook het meest noodzakelijke om te vervangen zoals we in pakket 1 doen.
Voor modellen na 2019 en voorzien van iDrive 7 en digitale cockpit geldt een meerprijs van 200,- EURO. Hierbij wordt de nieuwe versterker achter de huidige versterker gemonteerd. Deze originele versterker kan helaas niet vervangen worden.

Harman Kardon systeem

Of uw auto een Harman Kardon systeem heeft is makkelijk te zien, dit wordt op een aantal luidsprekerkappen aangegeven. Om dit systeem van een upgrade te voorzien gebruiken wij een speciale kabelboom en een 10 kanaals versterker, om alle kanalen te kunnen instellen en versterken. Dit systeem is meestal uitgerust met 14 tot 16 luidsprekers. Het heeft geen zin om alle luidsprekers te vervangen, wij vervangen alleen de meest belangrijke aan de voorkant. Hier komt ook het meeste vermogen op te staan en zijn ook het belangrijkste als het gaat om de geluidskwaliteit.

Kunt u zelf niet achterhalen welk systeem er in uw BMW X1 zit, neem dan contact met ons op via de rode knop. Als u ons het chassisnummer kunt geven dan kunnen wij dit in het systeem achterhalen.

Welke audio merken gebruiken wij in de BMW X1?

Wij gebruiken een aantal merken welke beschikken over de beste pasvorm en eigenschappen voor uw BMW. Deze merken kenmerken zich ook door een goede prijs en kwaliteitsverhouding. Dit zijn onze producten voor de BMW X1:

Wij gebruiken daar waar het kan zoveel mogelijk de originele BMW contrastekkers om de bekabeling niet te beschadigen.