audio verbetering Volvo XC40

Audio upgrade Volvo XC40

Het High Performance systeem

In de Volvo XC40 is het audio systeem iets anders opgebouwd dan we bij andere modellen van Volvo zien. In de voordeuren zitten compacte 10 cm midden-toon luidsprekers die vanaf 200 hz presteren. In de raamlijsten bij het dashboard zitten de tweeters voor de hoge tonen. De lage tonen worden verzorgt door een 16 cm woofer die achter het dashboard verwerkt is aan de rechterkant. In de achterdeuren is wel een gebruikelijke luidspreker-set gemonteerd van 16,5 cm i.c.m. met een tweeter. Verder wordt het systeem aangestuurd door een 6 kanaals versterker van Volvo van 200 Watt RMS.

Klank en beleving

Het High Performance systeem in de XC40 bezorgt je geen kippenvel helaas. Het klinkt niet overtuigend, er is weinig dynamiek en volume beschikbaar. Ook zijn er behoorlijk wat resonanties te horen als het systeem wat harder gezet wordt, dit is bij sommige muziek ronduit irritant.

Onze audio upgrade pakketten

Doordat dit systeem op meerdere fronten te kort schiet, zullen we de belangrijkste onderdelen aan moeten passen. Allereerst worden de luidsprekers in de voordeuren en in de raamlijsten vervangen voor hoogwaardige varianten. Deze luidsprekers zijn het beste wat erop de markt in deze maat beschikbaar is. Ook worden de voordeuren voorzien van akoestische dempingsmaterialen om zo de “klankkast” te verbeteren en de resonanties te verminderen.

In de kofferbak monteren wij een 8 kanaals DSP versterker met 500 Watt RMS en ingebouwde digital sound processor. Hiermee kunnen wij alle aanwezige luidsprekers op de juiste manier instellen en aanpassen aan de akoestiek. Deze ingreep zorgt voor de grootste verbetering in het geluid. Om het systeem nog wat meer dynamiek te geven, wordt er in de kofferbak een extra subwoofer gemonteerd. Deze is erg klein van formaat maar geeft een mooie aanvulling in de lage tonen.

Resultaat

Na installatie en afstelling van deze audio upgrade in de XC40 is het eindresultaat verbluffend. Details komen veel beter door, er is een mooie harmonie tussen alle frequenties en instrumenten. Daarnaast kan het volume verder omhoog gezet worden en voel je de muziek lekker in de stoel. De podium en stereoweergave is vele malen beter, die wordt op de bestuurder aangepast zodat het lijkt alsof je midden in de muziek zit.

Audio Upgrade Volvo XC40 pakket 1

audio-upgrade-volvo-xc40-1

In deze audio upgrade voor de XC40 pakken wij de meest essentiële componenten aan. Het verschil tussen deze audio upgrade en het originele High Performance is erg groot, hiermee maakt u de beleving in de XC40 compleet.

 • 8 kanaals digitale DSP versterker;
 • 500 watt RMS;
 • Inclusief subwoofer
 • Hoogwaardige luidsprekers in voordeuren en dashboard;
 • Optimale afstelling van de DSP voor een maximale output en kwaliteit;
 • Akoestische demping voordeuren;
 • Gebruik van plug and play bekabeling;
 • Ook weer te demonteren.

€ 1.999,- inclusief montage & inclusief BTW

Audio Upgrade Volvo XC40 pakket 2

audio-upgrade-volvo-xc40-2

Bij deze audio upgrade pakken wij ook de achterdeuren aan. Hierin is een 16,5 cm luidspreker-set met tweeters gemonteerd. Door deze te vervangen voor een high-end set en de deuren te voorzien van akoestische dempingsmaterialen, kunnen we hier veel meer details en volume halen. Ook de resonanties worden zo tot een minimum beperkt. Het resultaat is een nog ruimtelijker en dynamischer geluid.

 • 8 kanaals digitale DSP versterker;
 • 500 watt RMS;
 • Inclusief subwoofer
 • Hoogwaardige luidsprekers in voordeuren en dashboard en achterdeuren;
 • Optimale afstelling van de DSP voor een maximale output en kwaliteit;
 • Akoestische demping voor- en achterdeuren;
 • Gebruik van plug and play bekabeling;
 • Ook weer te demonteren.

€ 2.499,- inclusief montage & inclusief BTW

Het Harman Kardon systeem

Het kan ook zijn dat uw Volvo XC40 is voorzien van het Harman Kardon systeem. Dit systeem heeft nog wat meer luidsprekers en vermogen. Het kan uiteraard zo zijn dat u over dit systeem niet helemaal tevreden bent. Wat we vaak zien is dat het systeem nog meer resonanties genereert dan bij het High Performance systeem. Dit komt doordat erg geen extra dempingsmateriaal geplaatst wordt. Door het extra vermogen van de Harman Kardon versterker produceert krijgen de deuren/luidsprekers het nog zwaarder te verduren.

Oplossing

Om het complete systeem van de Harman Kardon aan te passen is uiteraard mogelijk maar hier zullen wij een offerte voor moeten maken. Een mooie oplossing om het bestaande systeem wat beter te maken is om de auto te voorzien van akoestische dempingsmaterialen. Dit doen wij dan met de 4 deuren. Hierdoor wordt het geluid strakker en voller en zullen er minder resonanties hoorbaar zijn. Deze aanpassing kost voor de Volvo XC40 699,- EURO inclusief b.t.w. Dit gaat op afspraak, hiervoor hebben wij de auto 6 uur nodig.