audio-upgrade-volvo-v90-front

Audio Upgrade Volvo V90

Het High Performance systeem

De statige Volvo V90 is standaard uitgerust met het High Performance systeem, dit is uiteraard afhankelijk van de uitrusting. Dit systeem bestaat uit 8 luidsprekers en een 6 kanaals versterker (onder de voorstoel).

Klank en beleving

De eerste indruk van dit systeem is dat het redelijk klinkt. Helaas als je wat langer luistert valt het toch een beetje tegen. Het geluid komt heel erg vanuit de deuren en klinkt nogal rommelig en niet fris. Daarnaast mis je de ruimtelijkheid, dit komt doordat de achterdeuren veel te zacht spelen. Ook de lage tonen worden niet strak weergegeven door een gebrek aan vermogen en een subwoofer.

Onze audio upgrade pakketten

Doordat dit systeem op een aantal gebieden niet goed presteert, zullen de belangrijkste onderdelen aangepast moeten worden. Allereerst worden de luidsprekers in de voordeuren en in de raamlijsten vervangen voor hoogwaardige varianten. Deze luidsprekers zijn het beste wat er op de markt in deze maat beschikbaar is. Ook worden de voordeuren voorzien van akoestische dempingsmaterialen om zo de “klankkast” te verbeteren en de resonanties te verminderen.

Onder de voorstoel monteren wij een 8 kanaals DSP versterker met 500 Watt RMS en ingebouwde digital sound processor. Hiermee kunnen wij alle aanwezige luidsprekers op de juiste manier instellen en aanpassen aan de akoestiek. Deze ingreep zorgt voor de grootste verbetering in het geluid. Om het systeem nog wat meer dynamiek te geven, wordt er in de kofferbak een extra subwoofer gemonteerd. Deze is erg klein van formaat maar geeft een mooie aanvulling in de lage tonen.

Resultaat

Na installatie en afstelling van deze audio upgrade in de V90 is het eindresultaat fantastisch. Details komen veel beter door, er is een mooie harmonie tussen alle frequenties en instrumenten. Daarnaast kan het volume verder omhoog gezet worden en voel je de muziek lekker in de stoel. De podium- en stereoweergave is vele malen beter, die wordt op de bestuurder aangepast zodat het lijkt alsof je midden in de muziek zit. De extra subwoofer geeft de finishing touch aan het geluid met warme en een mooie punch.

Audio Upgrade Volvo V90 - Pakket 1

audio-upgrade-volvo-v90-1

Bij deze audio upgrade voor de V90 passen wij de meest essentiële componenten aan. Het verschil tussen deze audio upgrade en het originele High Performance systeem is erg groot, hiermee maakt u de beleving in de V90 compleet.

 • 8 kanaals digitale DSP versterker;
 • 500 watt RMS;
 • Inclusief subwoofer
 • Hoogwaardige luidsprekers in voordeuren en dashboard;
 • Optimale afstelling van de DSP voor een maximale output en kwaliteit;
 • Akoestische demping voordeuren;
 • Gebruik van plug and play bekabeling;
 • Ook weer te demonteren.

€ 1.999,- inclusief montage & inclusief BTW

Audio Upgrade Volvo V90 - Pakket 2

audio-upgrade-volvo-v90-2

Bij deze audio upgrade in de V90 passen wij ook de achterdeuren aan. Hierin is een 16,5 cm luidspreker-set met tweeters gemonteerd. Door deze te vervangen voor een high-end set en de deuren te voorzien van akoestische dempingsmaterialen, kunnen we hier veel meer details en volume halen. Ook de resonanties worden zo tot een minimum beperkt. Het resultaat is een nog ruimtelijker en dynamischer geluid.

 • 8 kanaals digitale DSP versterker;
 • 500 watt RMS;
 • Inclusief subwoofer
 • Hoogwaardige luidsprekers in voordeuren en dashboard en achterdeuren;
 • Optimale afstelling van de DSP voor een maximale output en kwaliteit;
 • Akoestische demping voor- en achterdeuren;
 • Gebruik van plug and play bekabeling;
 • Ook weer te demonteren.

€ 2.499,- inclusief montage & inclusief BTW

Het Bowers & Wilkes systeem

Het kan ook zijn dat uw Volvo V90 is voorzien van het Bowers & Wilkes systeem. Dit systeem heeft nog wat meer luidsprekers en vermogen. Het kan uiteraard zo zijn dat u over dit systeem niet helemaal tevreden bent. Wat we vaak zien is dat het systeem nog meer resonanties genereert dan bij het High Performance systeem. Dit komt doordat erg geen extra dempingsmateriaal geplaatst wordt. Door het extra vermogen van de Bowers & Wilkes versterker produceert krijgen de deuren/luidsprekers het nog zwaarder te verduren.

Oplossing

Om het complete systeem van Bowers & Wilkes aan te passen is uiteraard mogelijk maar hier zullen wij een offerte voor moeten maken. Een mooie oplossing om het bestaande systeem wat beter te maken is om de auto te voorzien van akoestische dempingsmaterialen. Dit doen wij dan met de 4 deuren. Hierdoor wordt het geluid strakker en voller en zullen er minder resonanties hoorbaar zijn. Deze aanpassing kost voor de Volvo V90 699,- EURO inclusief b.t.w. Dit gaat op afspraak, hiervoor hebben wij de auto 6 uur nodig.