Audi-a3-audio-upgrade-carsoundcenter-front

Audio upgrade Audi A3

De Audi A3 heeft standaard een redelijk vlak audiosysteem in de auto zitten. De lage tonen komen niet goed naar voren en het geluid vervormd snel als het volume omhoog gaat. Gebrek aan demping zorgt er voor dat het geluid zich niet strak in de cabine kan laten horen.

Onderstaande audio upgrade sets zijn geschikt voor de Audi A3 met “basis” of “audi sound” systemen in de auto. Indien u een Bose of Bang & Olufsen audio pakket in uw Audi A3 heeft zitten kunt u het beste contact met ons opnemen.
Dit kan via ons contactformulier:

Deze audio upgrades hebben de meest gunstige prijs / kwaliteitsverhouding, het is ook mogelijk om een voorstel te maken van uw eigen ideeën en wensen. Laat het ons dan weten zodat wij mee kunnen denken.

Deze audio upgrade pakketten zijn geschikt voor alle Audi A3 modellen, zowel de Sportback als de Limousine vanaf bouwjaar 2013 tot heden.

Dempingspakket - geschikt voor Basis, Audi Sound en Bose systemen

Audi-a3-audio-upgrade-carsoundcenter-pakket1

Om de muziek in een auto beter te laten klinken is het akoestische dempen van de “klankkasten” een van de belangrijkste zaken. Wanneer je naar een luidspreker in je woonkamer kijkt, heeft deze altijd een stevige dikke en zware klankkast. Dit bepaald namelijk het gedrag van de luidspreker in grote mate. In de auto zitten de luidsprekers bijna altijd in de “dunne” metalen deuren. Het geluid vliegt er aan de buitenkant heel makkelijk weer uit terwijl er aan de binnenkant een akoestische verstoring ontstaat doordat de backwave vertraagd bij de front wave komt en zo allerlei fase problemen oplevert. Door de deuren te voorzien van verschillende soorten materiaal zal dit effect een stuk minder worden en de geluidskwaliteit verder verbeteren. In dit pakket pakken wij alle 4 de deuren aan. Ook wanneer u een Bose systeem in de auto heeft, heeft dit enorm veel effect.

 • Dempingspakket voor zowel de voor- als achterportieren.
 • Akoestische demping van 4 deuren.
 • Verminderd rij geluid van buiten.
 • Zorgt ervoor dat het geluid meer gericht binnenkomt.
 • Zorgt voor een flinke verbetering van de audio zonder verdere aanpassingen.

€ 499,- inclusief montage & inclusief BTW

Subwoofer pakket - geschikt voor Basis, Audi Sound en Bose systemen

Audi-a3-audio-upgrade-carsoundcenter-pakket2

Om meer lage tonen in de muziek te krijgen en zo je playlist meer te “voelen” is een subwoofer de meest effectieve en minst bewerkelijke oplossing. In deze upgrade kiezen we voor een compacte subwoofer met ingebouwde versterker (150 Watt). Afhankelijk van je wensen en uitvoering van de Audi A3 zijn er meerdere varianten in vorm en model. Hieronder staat een voorbeeld van een subwoofer die wij vaak toepassen in de A3. Heeft jouw auto een Bose systeem, dan geldt een meerprijs van 100,- EURO i.v.m. de toevoeging van een extra interface.

 • Compacte actieve subwoofer 150 watt;
 • 8″ actieve woofer inclusief alle benodigde bekabeling;
 • Inclusief bassremote!;
 • De leukste upgrade voor de Audi A3;
 • De subwoofer is indien nodig makkelijk uitneembaar.

Vanaf € 549,- inclusief montage & inclusief BTW

DSP versterker pakket inclusief subwoofer - - geschikt voor Basis en Audi Sound en systemen

Audi-a3-audio-upgrade-carsoundcenter-pakket3

De huidige radio’s in de A3 en de lastige akoestiek vereisen een versterker waarbij het akoestische signaal aangepast kan worden, als de muziek naar een hoger niveau moet. Door de vorm van de luidsprekergrillen, de verschillende posities van de luidsprekers en de afstelling van het Audi audio signaal mist er essentiële informatie in het geluid. Hierdoor krijg je de neiging om het geluid harder te zetten waardoor het weer te schel wordt. Met een DSP versterker kunnen wij dit signaal naadloos compenseren voor een veel betere klank. De subwoofer die wij ook toevoegen is puur voor de fun om het geluid een stevige bite mee te geven. Heeft u een A3 voorzien van het Audi Sound System, dan geldt een meerprijs van 200,- EURO. Hierbij gebruiken wij een PP86DSP van Match i.p.v. een M5.4DSP. Door het hogere aantal kanalen blijft ook de centerspeaker werken.

 • 5 of 6 kanaals DSP versterker;
 • 400 watt RMS;
 • Plug and play bekabeling met originele stekkers;
 • Door het inregelen van zaken als tijdsvertraging, crossovers, en uitgebreide equalizers perfectioneren wij het geluidsbeeld in de auto met uw bestaande speakers!
 • Ook weer te demonteren.

Vanaf € 999,- inclusief montage & inclusief BTW

DSP versterker + luidsprekers en subwoofer - geschikt voor Audi Sound Systemen

Audi-a3-audio-upgrade-carsoundcenter-pakket4

In deze audio upgrade worden ook de luidsprekers in de deuren en dashboard vervangen voor hoogwaardige componenten. Daarnaast worden de voordeuren voorzien van dempingsmaterialen. Door deze aanpassing kan de DSP versterker nog scherper afgesteld worden om meer vermogen los te laten en een betere klank te genereren. Bent u een kritische luisteraar, dan is deze upgrade zeker een aanrader.

 • 6 kanaals digitale DSP versterker;
 • 500 watt RMS;
 • Compacte subwoofer;
 • Hoogwaardige luidsprekers voordeuren en dashboard;
 • Optimale afstelling van de DSP voor een maximale output en kwaliteit;
 • Akoestische demping voordeuren;
 • Gebruik van plug and play bekabeling;
 • Ook weer te demonteren.

€ 1.899,- inclusief montage & inclusief BTW

Comfort producten Audi A3

Naast audio upgrades voor de Audi A3 bieden wij ook een aantal comfort oplossingen aan. Zo kunnen wij uw A3 voorzien van een Klasse 3 of klasse 5 auto alarm, dit is namelijk niet altijd standaard aanwezig. Wanneer u de A3 allrisk wilt verzekeren eist de verzekeringsmaatschappij vaak een SCM gekeurd alarm al dan niet met voertuigvolgsysteem (klasse 5). Wij monteren de alarmen van Defa en faringwell. Om uw voertuig terug te vinden is een voertuigvolgsysteem ideaal. Wij gebruiken hiervoor een peilzender van faringwell. Wij plaatsen deze peilzender op een onvindbare positie in de auto. De peilzender wordt bij een alarmcentrale aangemeld, deze zijn 24/7 beschikbare en kunnen voor u het voertuig terugvinden.
Vraag hier naar een actuele prijs contact formulier